Loading...

Kakao niealkalizowane w proszku

25,90 450,00 

Udostępnij produkt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Loading...

KAKAO 

Niealkalizowane w proszku

 

WŁAŚCIWOŚCI

  • bez dodatku cukrów,
  • wysoka zawartość białka, błonnika pokarmowego,
  • wysoka zawartość cynku, magnezu i żelaza,
  • wysoka zawartość tłuszczy jednonienasyconych,
  • wysoka zawartość fosforu, potasu, miedzi, manganu,
  • zawiera wapń, selen, witaminę B2

ZASTOSOWANIE

Kakao idealnie nadaje się do przygotowania słodkich wypieków – babeczek, ciast kruchych, biszkoptowych czy drożdżowych. Jest lekko słodkie, a zarazem wytrawne. Kakao świetnie sprawdzi się do tworzenia polew i dekoracji ciast. Idealnie również komponuje się z pikantnymi daniami, pozwalając z nich wydobyć wyjątkowy, niepowtarzalny smak oraz aromat. Z jego dodatkiem możemy stworzyć pyszne i zarówno zdrowe dżemy czy konfitury. Jednak najbardziej znanym sposobem spożycia kakao jest jego upłynnienie w ciepłym, słodkim mleku.

 

DOSTĘPNE POJEMNOŚCI:

  • 1 kg
  • 5 kg
  • 10 kg
  • 20 kg
Waga Brak danych
Pojemność

1kg, 5kg, 10kg, 20kg