Loading...

Palatynoza (Izomaltuloza)

50,00 1 100,00 

Udostępnij produkt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Loading...

Palatynoza (Izomaltuloza) – Niskoglikemiczny Cukier

Palatynoza to naturalny izomer sacharozy, składający się z glukozy i fruktozy. Występuje w miodzie oraz cukrze trzcinowym. Jest pierwszym w pełni przyswajalnym węglowodanem, charakteryzującym się bardzo niskim indeksem glikemicznym (IG=32). Dzięki temu organizm przetwarza ją aż 5 razy wolniej niż zwykły cukier, co zapobiega szybkim skokom poziomu glukozy we krwi, a tym samym ogranicza przyrost tkanki tłuszczowej.

Korzyści ze stosowania palatynozy:

  • Niskoglikemiczna i niskoinzulinemiczna

  • Stopniowe, długotrwałe uwalnianie energii

  • Stabilizuje poziom glukozy we krwi

  • Zapewnia energię zarówno do aktywności fizycznej, jak i umysłowej

  • Przyjazna dla zębów

  • Idealna dla osób dbających o sylwetkę oraz aktywnych fizycznie

Dodatkowe informacje:

  • Postać fizyczna: Biały, krystaliczny proszek

  • Rozpuszczalność w wodzie: Łatwo rozpuszczalna

  • Kraj pochodzenia: Niemcy

  • Zalecana dawka: 10-25g na porcję

  • Przechowywanie: W suchym, ciemnym miejscu, w temperaturze 15-30°C

  • Termin przydatności: Produkty posiadają aktualny termin przydatności i pochodzą z regularnych dostaw.

Zastosowanie:
Palatynoza to stabilny składnik w napojach oraz produktach spożywczych. Idealnie nadaje się do:

  • Napoje funkcjonalne

  • Odżywki białkowe dla sportowców

  • Produkty mleczarskie

  • Posiłki zastępcze

  • Odżywki kliniczne i specjalistyczne

  • Czekolada, batony, produkty zbożowe i cukiernicze

Opakowanie:
Zdjęcie opakowania jest poglądowe i może różnić się w zależności od partii produktu.

DOSTĘPNE POJEMNOŚCI:

  • 1 kg
  • 5 kg
  • 10 kg
  • 25 kg
Waga Brak danych
Wymiary Brak danych
Pojemność

500 g, 1kg, 5kg, 10kg, 25kg